Шойгурація російської армії, або призначення винних

У виданні "Відкрита Україна" впевнені, що це - саме той випадок, коли Сєргєю Шойгу не варто сильно захоплюватися, щоб ненароком не підписати указ про звільнення з посади верховного головнокомандувача та арешт Владіміра Путіна за відданий раніше наказ завдати ракетні удари по житловим районам населених пунктів України.
А, якщо говорити серйозно, то складається враження, що російська військово-політична верхівка всерйоз намагається вигадати спосіб відбілити власну репутацію та перекласти провину за десятки вбитих дітей та тисячі жертв серед цивільного населення на окремих, аж занадто "заповзятих" російських військовиків, насамперед, з числа тих, хто потрапив у полон і "на камеру" зізнався у тяжких воєнних злочинах. Як видно, вони будуть звільнені "заднім числом" за компрометуючих обставин і таким чином ніби-то ніхто з генералів не винуватий і злочинних наказів "ставки головнокомандуючого" не ретранслював.
Проте, всім у світі давно відомо, ким саме було віддано наказ завдати критичних руйнацій українським містам. Тож перекласти відповідальність на примусово призначеного цапа-відбувайла ані Путіну, ані Шойгу, ніколи не вдасться.
На додачу, після виконання цього наказу міністра оборони РФ, військовики Росії усвідомлять, що безкарність за ракетні удари та бомбардування України - це мильна булька. І до перспективи стати перегноєм на українських полях додається ще одна реальна можливість - стати тим цапом-відбувайлом, на якого намагатимуться повісити всі воєнні злочини, скоєні Кремлем.
Як це позначиться на морально-психологічному стані солдатів з числа "російських визволителів" - це питання радше риторичне.


Related Posts
Previous
« Prev Post