Україна – ринок збуту “непотрібу”?

Міністерство охорони здоров’я України в рамках гуманітарної допомоги, профінансованої урядом Канади, протягом 2015 р. отримав поліомієлитну вакцину ОПВ, виробництва французької компанії “Санофі – Пастер”.
В листопаді-грудні 2015 року сталося три трагічних випадка загибелі малолітніх дітей в Київській області. Усі три дитини померли невдовзі після вакцинації пероральною тривалентною поліомієлитною вакциною ОПВ.
Лікарі, що проводили розслідування даних випадків, в один голос кажуть, що ці смерті не можуть бути пов’язані з вакцінацією.
Ну по-перше, лікарі, які проводять розслідування дій лікарів, нічого іншого, окрім того, що лікарі невинуваті, повідомити не можуть. Тобто, доцільність проведення такого розслідування - нульова, так само, як і достовірність результатів такого розслідування. От якби розслідування проводилося незацікавленими фахівцями (незацікавленість яких є доведеною та не викликає сумнівів у суспільства) - тоді, можливо, висновки розслідування можна було б прийняти до уваги. І взагалі, проводити розслідування причини смерті - не компетенція лікарів. Лікар-паталогоанатом лише надає свій висновок про результати розтину тіла, а безпосередньо розслідування проводиться слідчим органом МВС.
А -по друге, як Вам таке:
"...Рішенням 68-ї сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я від 5 червня 2015 р., Всесвітня Організація Охорони Здоров'я (ВООЗ) закликає всі держави, що використовують в даний час пероральну поліовірусну вакцину, підготуватися до глобального вилучення в квітні 2016 р. тривалентної вакцини та заміни її на бівалентну..."
Тепер розкладаємо по "поличках":
Фонд ЮНІСЕФ, в рамках гуманітарної допомоги, профінансованої урядом Канади, поставив до України якраз тривалентну пероральну ОПВ-вакцину. Саме ту вакцину, від використання якої у цивілізованому світі відмовляються з квітня 2016 року.
Скоріш за все, у ВООЗі докумекали, що у цивілізованих країнах батьки горою встануть проти вакцинації своїх дітей препаратом, який не рекомендований до застосування буквально через півроку-рік та назавжди вилучається з обігу, отже перспектива його цільового використання досить химерна. Почали кумекати далі - а що ж тоді робити з запасами цієї вакцини на складах? Правильно - щоб не витрачати гроші на утилізацію, можна "впарити" вакцину в ту країну, керівництву якої абсолютно байдуже на здоров'я своїх маленьких громадян. Варіантів не так багато, серед них, на жаль - Україна.
Впарили “непотріб”, а МОЗ радіє... Ще й у не аби-які досягнення собі це заніс...

"УкрПо"

Related Posts
Previous
« Prev Post