Проросійські маріонетки влаштували провокацію біля посольства України в Болгарії


В акції, що відбулася 6 червня, взяло участь близько 20 людей, які представляли проросійські організації Болгарії, зокрема, рух «Крепостта на България», «Оплот Болгарія» і партію «Відродження».

Причиною протесту організатори назвали «рішення української влади розділити Болградський район» Одеської області в рамках проведення адміністративно-територіальної реформи і нібито існуючі випадки утисків болгар в Україні, передає «Балканський оглядач».

Учасники акції вимагали відкриття консульства Болгарії в Болграді; відновлення роботи болгарського дипломатичного представництва в Донецьку; спрощеного надання громадянства Болгарії етнічним болгарам України; запровадження роботи наглядової місії ОБСЄ в Одеській області, аналогічної тій, що працює на Донбасі.

Посольство України в Болгарії назвало проведений мітинг черговим проявом інформаційної атаки проти України. «Ми стурбовані маніпулятивною спробою використання болгарської національної меншини як привід для втручання у внутрішні справи України. Ми переконані, що такі гібридні антиукраїнські прояви деструктивних сил не можуть ускладнити традиційно доброзичливі відносини між Україною та Болгарією, які ґрунтуються на взаєморозумінні та конструктивізмі», – підкреслило українське дитатус Болградської області залишається незмінним», а подальше впровадження адміністративно-територіальної реформи та процес децентралізації місцевого самоврядування «буде здійснюватися відповідно до чинного національного законодавства України та відповідно до кращих європейських практик».

duhovnyfront.com.ua 

Related Posts
Previous
« Prev Post