В «Альфі» назвали цинічними оповідання свого колишнього колеги про службу в СБУ

На другі роковини першого бою АТО під Слов'янськом співробітники антитерористичного спецпідрозділу "Альфа" рішуче засудили свого колишнього колегу Андрія "Правосека" Дубовика за неприпустимий, на їх переконання, самопіар у деяких українських ЗМІ. Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на офіційній сторінці Служби безпеки України, повідомляє бюро "Епонім".
"Ми бійці спецпідрозділу «Альфа» обурені позицією Андрія Дубовика, який плюндрує імена тих наших бойових побратимів, що віддали своє життя за Україну. Рівно два роки тому, 13 квітня 2014 року співробітники нашої «Альфи» першими прийняли бій на Донбасі.
Спекулювати іменем Геннадія Біліченка, який першим серед усіх військовослужбовців на Донбасі загинув у нерівному бою, рятуючи товаришів, для офіцера СБУ є безчестям! Згадати свого загиблого товариша сухими словами «пал смертью храбрых», а свої «подвиги» розписувати на декілька сторінок – вищий ступінь цинізму.
Де був сьогодні Андрій Дубовик? Як він вшанував пам’ять свого побратима? Зрозуміло, що дивитися у вічі дружині та сину загиблого товариша набагато важче, ніж розказувати про свій власний героїзм для здобуття дешевої слави в Інтернеті.
Чому за два роки жодного разу Дубовик не відвідав родину загиблого героя, не надав допомоги, не підтримав словом, ділом?! 
Правда про бій відома давно. Дубовик особисто як один з керівників групи відповідав за організацію спецоперації, за життя своїх підлеглих, за організацію належної охорони і оборони місця зупинки групи на чолі з двома заступниками Голови СБУ. Натомість він не соромиться зізнатися, що не виконав цього завдання і залишив керівництво Служби на полі бою без охорони, а своїх товаришів без захисту.
Сьогодні, схиляючи голови перед пам’яттю Геннадія Біліченка, хочемо наголосити, що у цей святий день нікому не вдасться очорнити пам'ять загиблих, у своїх вигаданих «бойових» історіях паплюжити бойових товаришів.
Наші офіцери добре знають свій сенс життя: «Життя – Батьківщині, честь – нікому». За два роки понад 600 співробітників «Альфи» пройшли АТО, серед них є поранені та загиблі, відзначені державними і відомчими нагородами, серед них два Герої України, удостоєні цією найвищою нагородою посмертно. 
Наше бойове братство не сприймає фальші, підлості і зради. Ми вірні  присязі, служимо своєму народові. Ми стоїмо і будемо стояти на захисті родин наших побратимів і не дозволимо нікому принижувати їхню честь, чорнити пам’ять наших героїв. Слава Україні!"

"УкрПо"

Related Posts
Previous
« Prev Post