Між "ЛНР" і "ДНР" може спалахнути "горілчана війна"

За інформацією аналітичного відділу ГІ "Права Справа" на тимчасово окупованих територіях Донбасу розгортається чергове серйозне економічне протистояння між двома самопроголошеними республіками. Пов'язане воно з бажанням лідера "ЛНР" Ігоря Плотницького заробити грубі гроші, ввівши на території ЛНР монополію на продаж лікеро-горілчаних виробів луганського виробника "Луга-Нова", витіснивши при цьому з ринку донецьких виробників цієї продукції.
Аналітичний відділ ГІ "Права Справа" повідомляв раніше про те, що Плотницький вклав велику суму власних грошей у бюджетоутворююче підприємство "республіки" – Луганський лікеро-горілчаний завод, який випускає продукцію під брендом "Луга-Нова".
Наразі, луганський ринок насичений більш дешевою лікеро-горілчаною продукцією, яку виробляють на територіях підконтрольних "ДНР". Такий стан речей не влаштовує лідера "ЛНР" Плотницького, який хоче отримувати прибуток від "інвестованих" їм в "Луга-Нову" грошей. Відзначу, що за останні два місяці обсяг виробництва горілки під брендом "Луга-Нова" значно збільшився.
У з'вязку з цим Міністерство економічного розвитку і торгівлі "ЛНР" і фіскальні органи самопроголошеної республіки отримали від Плотницького розпорядження провести "бесіди" з власниками торгових точок і забезпечити відповідні умови для того, щоб на території "ЛНР" продавалася лише "своя, рідна" горілка, а не виготовлена у "братній республіці". Враховуючи той факт,що на теренах окупованої Донеччини виробництво і продаж горілки також знаходяться у сфері інтересів очільників "республіки", то торгова війна обіцяє бути масштабною і запеклою.
За інформацією аналітичного відділу ГІ "Права Справа",частина спирту, який заходить на лікеро-горілчаний завод в Луганськ, має українське походження, і частина виробленої горілки вивозиться для продажу в Україну. Звертаємо на це увагу українських правоохоронних і спеціальних структур.

Дмитро Снєгирьов, "УкрПо"

Related Posts
Previous
« Prev Post