"Слуги народу" передали лікарям Шепетівки та Славути предмети першої необхідності

Як з'ясувалося, черговими пунктами призначення, куди Волонтерський штаб "Слуги народу" Хмельниччини відправив допомогу, стали Шепетівська та Славутська центральні районні лікарні.
Зокрема, вчора до Шепетівки було доставлено 50 медичних комбінезонів, 80 респіраторів ТМ "Рута" FPP-2, 20 щитків, 3 безконтактні термометри, а також засоби дезинфекції та побутову хімію, йдеться на офіційній "Фейсбук"-сторінці Штабу.
Славутська лікарня у свою чергу отримала 50 медичних комбінезонів, 25 щитків, 3 безконтактні термометри, засоби дезинфекції та побутову хімію.
Всі наявні на даний момент респіратори вирішено було доправити до Шепетівської центральної районної лікарні, оскільки там вже лікуються хворі на COVID-19, тому там існує гостра необхідність в усіх засобах захисту.
Крім того, активісти Волонтерського штабу завітали до Старокостянтинівського районного благодійного фонду "Родинний затишок", якому також передали засоби захисту, дезинфекції та побутову хімію. "Родинний затишок" опікується найвразливішою для вірусу категорією людей -пенсіонерами, тож така допомога для них є вкрай важливою.

"Сподіваємось, ці речі допоможуть у протистоянні вірусу COVID-19. В той же час, ми не зупиняємось і вже почали формувати нові пакунки з усім необхідним для тих, хто знаходиться на передовій боротьби з вірусом – нашим медикам. Саме їх безпека і достатня укомплектованість є запорукою перемоги над епідемією", - відзначили у Штабі.
Слід відзначити, що волонтерський штаб "Слуги народу" було створено народними депутатами від Хмельниччини для допомоги медичним закладам області та соціально незахищеним верствам населення. Він відкритий до співпраці і запрошує громадські організації, великі й малі підприємства, всіх громадян, які готові допомагати, долучатися до ініціативи.
"Важлива будь-яка допомога. Телефон штабу – +380681900484. Переможемо епідемію разом!" - йдеться у повідомленні Штабу.
Нагадаємо, за даними Хмельницької ОДА, станом на 10:45 15 квітня в області зафіковано 36 лабораторно підтверджених випадків на COVID-19. Із них троє одужали, одна пацієнтка на контролі Чернівецького лабораторного центру, а двоє померли. Тридцять шостий хворий, за даними Хмельницької ОДА - це чоловік із Хмельницького.

За даними Хмельницької міської ради, станом на 9.00 хворих на COVID-19 мешканців Хмельницького - 10 осіб: 3 в інфекційній лікарні, 7 лікуються амбулаторно.
В інфекційній лікарні на 8:30 загалом 47 хворих, з них одна дитина. В інфекційній лікарні 9 осіб - хворих на COVID-19, з них 3 мешканці Хмельницького.  З підозрою на СOVID-19 перебуває 4 особи (усі - з районів області). Хворих з пневмоніями 33, в міській лікарні хворих з пневмоніями - 4 особи, в міській дитячій також 4.
 

Related Posts
Previous
« Prev Post